Hvordan skærmer du din kanin fra nytårsballaden?

Hvordan skærmer du din kanin fra nytårsballaden?

Nytår. God mad, fyrværkeri og fest i lange baner. Men glem nu ikke din kanin. Sådan en aften som nytårsaften kan være smertefuld for din kanin. Du er nødt til at passe på din kanin den aften. 

Larm er frygtelig for din kanin

Kaniner er byttedyr. Det betyder, at de altid er på vagt. De er fra naturens side nemlig vant til at have et utal af fjender, som gerne vil dræbe dem. Kaniner er selv plantedyr, og som navnet indikerer, så spiser de kun planter. Derfor er kaniner ikke glade for hurtige bevægelser og larm. Det er forfærdeligt for kaniner. Derfor er du nødt til at skærme din kanin for de mange høje og kraftfulde lyde nytårsaften. 

Kan du fysisk skærme din kanin fra larmen?

En god løsning ville være at flytte din kanin ind på det værelse i huset, som er aller mest skærmet fra larm – larm fra udenfor og fra resten af huset. Måske I har et værelse bagerst i huset, hvor det ikke støjer på samme måde, som det støjer i entreen. Samtidig så er det en god ide at give noget legetøj til kanin. Dette kan nemlig være med til at give den noget andet at tænke på. Forstil dig bare at være et lille dyr og så være i en verden, hvor der er så mange store og høje lyde. 

Hvis man derfor har noget at blive distraheret af, så vil det være super. På den måde så kan det være at lydene af fyrværkeri ikke forkommer så store.

Væn din kanin til en smule larm

Har du fået en ny kanin, så skal du virkelig være opmærksom på at skærme din kanin fra larmen. Den er et nyt sted, nye dufte og er måske stadig ved at vænne sig til jeres hus endnu. Derfor vil den bedste løsning være at finde et meget lydisoleret rum. Det kan du bl.a. 

Har du derimod en kanin, som du har haft længe, og som derfor er 100% tryg i dit hjem, så begynd og væn den til larm. De fleste kaniner vænner sig til nogle former for larm – eksempelvis lyd fra tv’et. Du kan begynde at spille tv’et ved et lidt højere lydniveau end normalt. Men vær opmærksom på, at det skal ske gradvist! Dertil er det vigtigt, at du begynder lang tid før nytårsaften. Det betyder, at du i hvert fald 3 måneder før skal begynde på denne tilvænning. Du skal ikke udsætte din kanin for larm hver dag. Det er vigtigt, at der er flere dage imellem, så du ikke stresser din kanin.  

Godbidder hjælper altid lidt

Kanin Godbidder er ikke løsningen, men det kan altid hjælpe lidt. Når din kanin bliver bange generelt, kan en godbid være lidt beroligende. På samme måde skal du nytårsaften selvfølgelig forkæle din kanin med godbidder, som kan distrahere din kanin. Det kan være en god ide at give din kanin godbidderne drypvis i løbet af aftenen. Hermed kan du give distrahering flere gange i løbet af aftenen. 

Husk at du kan læse mere om alle aspekter af nytåret på godt nytår.

Related Articles

Skriv et svar

Check Also

Close
Back to top button
Close