Husk de 5 fyrværkeriråd

Denne artikel er sponsoreret

Fyrværkeri er virkelig smukt og kan gøre en begivenhed endnu mere festlig, men der findes forskellige regler for affyring af fyrværkeri, som du bør kende. Og så bør du altid være opmærksom på de 5 gode fyrværkeriråd, så du kan føle tryg og sikker, mens festlighederne står på. Læs med her og få de 5 fyrværkeriråd.

Der er intet så smukt og festligt som et flot fyrværkerishow. Det kan virkelig sætte prikken over i’et ved en festlig lejlighed, når aftenen sluttes af med en spektakulært show. Men fyrværkeri er ikke ufarligt og skal behandles på den rette måde. Det er derfor vigtigt at du og dine nærmeste overholder de fem fyrværkeriråd. Lad os se lidt nærmere på dem her:

  • Brug godkendt fyrværkeri – ikke hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri.
  • Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden.
  • Brug altid beskyttelsesbriller – også til børnene
  • Gå aldrig tilbage til en fuser
  • Læn dig ikke ind over fyrværkeri og hold god afstand.

Rådene er gode at kunne på rygraden. Især er det vigtigt at lære sine børn gode fyrværkerivaner, så I kan holde en fest ude at nogle kommer til skade.

Kend reglerne for affyring

Udover de gode fyrværkeriråd, så findes der også regler for fyrværkeri, som du bør kende. Reglerne for affyring gælder for alle kommuner i Danmark og gælder fra den 27. december til den 1. januar. Hvis du bruger fyrværkeri uden for denne periode, så er det ulovligt. Hvis du ikke overholder reglerne, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, for ifølge Anklagemyndigheden kan man som privatperson risikere at få en bøde på cirka 2.000 kr. hvis du bruger almindeligt fyrværkeri uden for den tilladte periode. Det er rigtige ærgerlige penge at skulle af med. Du kan købe lovligt fyrværkeri i butikkerne fra den 15. december til den 31. december.

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close